Uuden vuoden ensimmäisenä reseptinä testiin pääsi seuraava linssikeitto-variaatio. Tyylilleni uskollisesti tein jälleen kerran sosekeittoa, eli kuva ei ole mitenkään ihmeellinen. Maku sen sijaan oli yllättävänkin mukava.
2,5 dl punaisia linssejä
2 dl sipulisilppua
1 tl kuminaa
2 tl sinapinsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
n. 1,2 l tuoreen parsakaalin palasia
2 dl sipulisilppua
1 tl kuminaa
2 tl sinapinsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
n. 1,2 l tuoreen parsakaalin palasia
n. 1 l kasvislientä
5 dl soijamaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
1 tl Garam Masalaa
1 tl kurkumaa
5 dl soijamaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
1 tl Garam Masalaa
1 tl kurkumaa
suolaa maustamiseen
Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sitten kuivat linssit, sipulisilppu, kumina ja sinapinsiemenet. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo, ettei seos pala. Hienonna parsakaalin palat monitoimikoneella ja lisää ne yhdessä kasvisliemen kanssa kattilaan. Sekoita hyvin. Keitä soppaa miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia lisäten tarvittaessa vettä. Kun keitto on kiehunut n. 20 minuuttia, lisää soijamaito, sitruunamehu ja loput mausteet sekä tarvittaessa suolaa. Keitä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sitten kuivat linssit, sipulisilppu, kumina ja sinapinsiemenet. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo, ettei seos pala. Hienonna parsakaalin palat monitoimikoneella ja lisää ne yhdessä kasvisliemen kanssa kattilaan. Sekoita hyvin. Keitä soppaa miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia lisäten tarvittaessa vettä. Kun keitto on kiehunut n. 20 minuuttia, lisää soijamaito, sitruunamehu ja loput mausteet sekä tarvittaessa suolaa. Keitä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti