Luin tässä joku aika sitten pikaisesta tomaattikeitosta, joka syntyi kätevästi tomaattimurskaa jatkojalostamalla. Kun jääkaapissa sattui pyörimään jämäpala yrtti-Koskenlaskijaa niin lähdin tänään hatarien muistikuvien pohjalta testaamaan ideaa. Oikein mukavaahan siitä tuli!
500 g tomaattimurskaa
1/2 kasvisliemikuutio
1-2 dl vettä
tilkka öljyä
basilikaa, valkosipulirouhetta
vajaa 100 g yrtti-valkosipuli-sulatejuustoa
Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipulikuutiot sekä reilusti basilikaa ja valkosipulirouhetta. Paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten tomaattimurska, vesi, ja kasvisliemikuutio ja keitä soppaa vartin verran. Lisää sulatejuusto ja jatka keittämistä koko ajan sekoitellen, kunnes juusto on kunnolla sulanut. Soseuta keitto ja tarjoile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti