Töistä löytyi taas niin sopivan ylikypsiä banaaneja jo matkalla kohti roskista, että oli pakko pelastaa ne banaanikakkua varten. Reseptiä vähän muokkasin, tässä itse käyttämäni versio puolitetulla annoksella eurooppalaisin mitoin:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/3 tl suolaa
3/4 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
1/3 tl muskottia (tässä vähän sovelsin, kun ei löytynyt..)
110 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 hyvin kypsynyttä banaania
1/2 tl vaniljasokeria
80 g saksanpähkinöitä
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg50jret5jJvjE-n9fcygxMHc8zRe-_DOX9jVHmc84aXy_eqOSXHiLf-mzx5nhR3K2x2SuUEH6dqe0a1lfWXx_WwEmCu0PtwSU-CHA8Qc1M2j1rpqGObWczTS49JZhm0iBwtjeufsIcZTOF/s320/banananut.jpg)
Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta. Vatkaa sokeri ja pehmitetty rasva kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita sokeri-rasva seokseen muussatut banaanit ja kuiva-aine sekoitus vähitellen. Älä sekoita liikaa. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Paista 175C asteessa 60 - 75 min, kunnes leipä tummuu ja repeilee pinnasta ja hammastikku nousee leivästä puhtaana. Anna jäähtyä 15 min ennen kumoamista vuoasta. Jäähdytä hyvin ritilän päällä.
Tämä leipomus on kuulemma parhaimmillaan päivän-parin päästä. Tällä kertaa se sai nukkua rauhassa yön yli, mutta ei ihan vuorokautta sentään ehtinyt vanheta ennenkuin oli jo pakko maistaa... Nam!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKD_9_2-r4L8DdlXFdyHb5RO1ko19XsH-6D0CBdpyNVlThW0p3f9ugHlfLWXyiaeZFOcOna20p3uAWCYND-g_kcwI_FxhndVQzuCcqdkacUjLmfBo6h_Cb8uWLmpp2gUowUNiE4OdMFf5j/s320/banaaniviipaleet.jpg)
1/2 tl soodaa
1/3 tl suolaa
3/4 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
1/3 tl muskottia (tässä vähän sovelsin, kun ei löytynyt..)
110 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 hyvin kypsynyttä banaania
1/2 tl vaniljasokeria
80 g saksanpähkinöitä
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg50jret5jJvjE-n9fcygxMHc8zRe-_DOX9jVHmc84aXy_eqOSXHiLf-mzx5nhR3K2x2SuUEH6dqe0a1lfWXx_WwEmCu0PtwSU-CHA8Qc1M2j1rpqGObWczTS49JZhm0iBwtjeufsIcZTOF/s320/banananut.jpg)
Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta. Vatkaa sokeri ja pehmitetty rasva kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita sokeri-rasva seokseen muussatut banaanit ja kuiva-aine sekoitus vähitellen. Älä sekoita liikaa. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Paista 175C asteessa 60 - 75 min, kunnes leipä tummuu ja repeilee pinnasta ja hammastikku nousee leivästä puhtaana. Anna jäähtyä 15 min ennen kumoamista vuoasta. Jäähdytä hyvin ritilän päällä.
Muoks tiistai-iltana:
Tämä leipomus on kuulemma parhaimmillaan päivän-parin päästä. Tällä kertaa se sai nukkua rauhassa yön yli, mutta ei ihan vuorokautta sentään ehtinyt vanheta ennenkuin oli jo pakko maistaa... Nam!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKD_9_2-r4L8DdlXFdyHb5RO1ko19XsH-6D0CBdpyNVlThW0p3f9ugHlfLWXyiaeZFOcOna20p3uAWCYND-g_kcwI_FxhndVQzuCcqdkacUjLmfBo6h_Cb8uWLmpp2gUowUNiE4OdMFf5j/s320/banaaniviipaleet.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti