1 iso kypsä tomaatti
1,25 dl raakoja cashew-pähkinöitä
1 rkl tomaatipyrettö
0,75 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2-4 kynttä valkosipulia
1 tl suolaa
2-3 rkl viiniä tai vettä (tarvittaessa)
1-2 tl mustapippuria
1 iso kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
täysjyväspaghettia
Poista tomaatista kanta ja pilko sitä vähän. Laita tomaatti siemenineen tehosekoittimeen yhdessä cashewien, tomaattipyreen ja veden kanssa. Sekoita, kunnes kastike on sileää.
Lämmitä oliiviöljy pannussa ja paista valkosipuli kullanväriseksi. Kaada kastike tehosekottimesta
pannulle, lisää suola ja keitä kastiketta 4-5 minuuttia välillä sekoittaen. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä vedellä tai viinillä. Tarkasta maku. Keitä pasta ja lisää se pannulle kastikkeen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tuoreella basilikalla. Sekoita.
Sitten vielä kokki kolmosen päivän vinkki: siinä vaiheessa kun tomaattipyreepurkin pohja pullottaa ja parasta ennen -päivämäärästä on kulunut yli puoli vuotta, purkkia EI kannata avata. Ei edes silkasta uteliaisuudesta. Siinä käy nimittäin näin:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti