![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGT_Sfy3Jo4zegYOAUDWP-Tbgk9o-tbQKdLW7xL9OrHrY6um5RoUy7v3_JUkv-L0r481AYeN1QGLlHogU6-fIIprrL5feleY8fRYtMG07X-q1QzFYrnTOIaMkyfmnlMtKF6q0gJVZd7kal/s320/J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6kakku.jpg)
175g suklaata
2 tl ruokaöljyä (miedon makuista)
1,5 litraa vanilja- ja/tai suklaajäätelöä
2-3 dl suolapähkinöitä
1 Maraboun dubbelnougat-patukka
1 dl kinuskikastiketta
Pilko suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita. Voitele silikoninen vuoka kevyesti öljllä. Pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla. Kaada sula suklaa vuokaan ja kallistele vuokaa käsissäsi, kunnes suklaa on valunut joka puolelle vuokaa tasaisesti. Valuta ylimääräinen sula suklaa pois vuoasta. (Suklaafriikeille tiedoksi: liikaa suklaata -> paksu suklaakuorrute -> vaikea leikata.) Nosta vuoka pakkaseen kovettumaan noin 5 minuutiksi.
Pehmitä jäätelöä sekoittamalla sitä lusikalla. Lusikoi jäätelöä vuokaan. Raasta nougat pieneksi (onnistuu helpommin, jos patukka on majaillut jääkaapissa/pakastimessa). Sirottele nougat-raastetta ja suolapähkinöitä tasaisesti jäätelön päälle. Kaada päälle tasaisesti noin 0,5 dl kinuskikastiketta. Lusikoi jäätelöä täytteen päälle ja sitten taas kerros suolapähkinöitä ja loput kinuskikastikkeesta. Täytä vuoka täyteen jäätelöllä. Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen kovettumaan (seuraavaan päivään).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW5iE4ie72DgDdJCkAlXsnry5b7jDWf4q_W2aIAQbHjhcLCaS9QQl9zxkTfAuo5NeNcGRlVZ32FM9FF5KJTBPkfB4B5pXblhtlRwBM88OO50St7kb6L39WNkYE5tblkfG2k_dkQIonQXR8/s320/J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6kakku2.jpg)
Venytä vuoan reunaa joka puolelta irti kakun pinnasta niin, että suklaakuoren ja vuoan reunan väliin pääsee ilmaa. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja vedä vuoka irti varovaisesti. Koristele kakku esim. suolapähkinöillä. Tarjoile heti.
Jäätelöstä kun nyt kuitenkin oli kysymys, niin lopputulos oli tietysti kerrassaan mainion makuista...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti