21.10.2008

Battenberg

Äidin synttärit ensi viikonloppuna sai aikaan pakottavan kakuntekovimman. Vaan haasteita riitti: jäätelökakku ei kestäisi parin tunnin automatkaa, kermakakkua varten ei ole mitään hyvää kuljetuslaatikkoa jne. Sitten tuli englantilais-sävytteinen idea: Battenberg! Reseptikään ei kuulostanut liian hankalalta, joten rupesin hommiin, taas kerran hiukan mukaillen.

100 g voita
100g hienoa sokeria
2 munaa
50g jauhettua riisiä (teknisten ongelmien johdosta n. 15 g)
50 g jauhettua mantelia
50g jauhoa (lisäsin jauhoja kun riisi jäi vähille...)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa

Sekoita kaikki yllämainitut aineet kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen osaan muutama tippa punaista elintarvikeväriä. Paista taikinat rinnakkain leveässä vuokassa 170-asteissa uunissa n. 40 min. Anna kakkujen jäähtyä kunnolla.

mansikkahilloa
200 g pötkö marsipaania

Leikkaa kakut neljäksi samankokoiseksi pötköksi (2 per väri) ja liimaa ne oikeaan muotoon mansikkahillolla. Kauli marsipaani suorakulmioksi ja liimaa se kakun ympärille mansikkahillolla.

Kääri kakku leivinpaperiin ja pistä jääkaappiin asettumaan pariksi päiväksi. Tämän näköistä kakkua meillä sitten synttäreillä syötiin:

Ei kommentteja: