23.10.2008

Syntisen suklaista

Battenberg ei sitten vaikuttanutkaan tarpeeksi hienolta pyöreille synttäreille, joten päätin tehdä sen seuraksi vielä brownien. Tässä taas hiukan mukaeltu versioni:

100 g voita
    120 g taloussuklaata
    2 kevyesti vatkattua munaa
    1,5 dl vehnäjauhoja
    2 dl sokeria
    75 g hiukan paahdettua hasselpähkinäruohetta

    Sulata voi ja suklaa mikrossa, jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja sokeri. Sekoita varovasti (kaikki on suhteellista...) tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi pähkinärouhe. Paista hyvin voidellussa vuokassa n. 180 asteessa puolisen tuntia.

    Vinkkinä sen verran, että pähkinät paahtuvat mukavasti siinä uunia lämmitellessä. Ja kakku siis tarjoillaan hiukan lämmitettynä vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa - ihan kuin ravintelissa konsanaan.

    Ei kommentteja: