13.12.2008

Sienirisotto

Tänään meillä vaihteeksi vähän panostettiin ruokapuoleen ja lopputuloksena syntyi kerrassaan mainio risotto.

Alkuperäisreseptiä hiukan retusoitiin eli kuivatut herkkutatit vaihdettiin tuoreisiin herkkusieniin, mutta se ei ainakaan makua pilannut. Hiukan ravintolamaisempaan lopputulokseen oltaisiin varmaankin päädytty jos oltaisiin uskallettu käyttää oikein RUNSAASTI parmesaaniraastetta. Niinhän se aina menee: kerman kera siitä saa...

200 g herkkusieniä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
6 dl kasvislientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
50 g voita
runsaasti raastettua parmesaania
koristeeksi hienonnettua persiljaa

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota hienonnettua valkosipulia ja sipulia kunnes alkavat pehmetä. Lisää puolet voista ja sienet sipulin joukkoon ja kuullota vielä hetki. Kaada sitten riisit kasariin ja kuullottele noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini kasariin ja sekoittele kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä pieninä annoksina kasariin. Keitä risottoa liedellä n. 20 minuuttia useasti sekoitellen. Lisäile lientä tarpeen mukaan. Kun risotto on kypsynyt sopivaksi, vähennä lämpöä ja lisää loput voista, parmesania sekä hiukan lehtipersiljaa. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: