10.7.2009

Mazariinit

Kun ainakin itselle maistuu kovasti kaikki makea, tein vielä toiset tuliaiset Naantaliin. Mazariinit on jo kauan olleet testattavien reseptien listalla ja nyt sitten päästiin itse asiaan.

Murotaikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1,5 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
tomusokeria
vettä tai sitruuna/appelsiinimehua

Sekoita kaikki murotaikinan ainekset keskenään ja vuoraa taikinalla muffinssipellin aukot reunoja myöten. Valmista täyte: sekoita mantelimassa ja voi huolellisesti keskenään. Lisää munat ja jauho. Täytä taikinakipot 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista mazariineja 175 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä ennen päällystämistä.

Kuorrutukseen voi lisätä elintarvikeväriä, mikäli valkoinen väri ei miellytä. Meillä minimoitiin lisäaineita :)

Ei kommentteja: