10.7.2009

Suklaa-juustokakku

Viikonlopun tulevaan syntymäpäiväkyläilyyn varustauduttiin perinteiseen tapaan leipomalla.

Kakkupohja:
85 g voita
115 g suklaata
2 suurta kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilja-aromia
85 g suklaata pilkottuna

Juustopäällyste:
200 g tuorejuustoa
1 iso keltuainen
5 rkl sokeria
1/8 tl vanilja-aromia

Ota kananmunat ja tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan sokeri ja munat. Lisää jauhot, kaakaojauhe, vanilja-aromi ja pilkottu suklaa. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan. Sekoita juustopäällysteen aineet hyvin keskenään. Tipauttele täytettä kasoiksi suklaapohjan päälle. Vetele veitsellä marmorikuvioita päällysteeseen. Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ennen vuoasta irroittamista ja leikkamista. Kakun voi myös pakastaa (jos sitä nyt sattuisi jäämään pakastettavaksi asti..).

Ei kommentteja: