26.8.2009

Mustikkapiirakka

Meillä tehdään herra A:n makumieltymyksistä johtuen mustikkapiirakka yleensä Sunnuntain valmiiseen murotaikinaan, mutta välillä pitää kokeilla myös vaihtoehtoisia reseptejä. Niistä tällä kertaa vuorossa vanhanajan mustikkapiirakka. Ainakin allekirjoittaneelle tämä maistui vähän turhankin hyvin...

Pohja:
2 munaa
200 g hienoa sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
0,5 l mustikoita
1/3 dl perunajauhoja (mikäli käytät pakastemustikoita)


Muruseos piirakan päälle:
50 g pehmeää voita
100 g hienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat ja sokeri huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon maito, kerma ja voisula. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään ja lisää seos sitten valmiiksi tehtyyn nestepohjaan. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunilevylle. Ripottele mustikat taikinan päälle. Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: