29.10.2009

Kauralastut

Joskus muinoin tehtiin yläasteen kotitaloustunnilla kauralastuja. Kaikesta helppoudesta huolimatta niitä ei ole tullut sen jälkeen juurikaan harrastettua, mutta nyt tuli sitten muutos siihenkin asiaan! Aika oli taas tehnyt tehtävänsä ja pellille päätyi hiukan turhan kookkaita taikinanokareita, tuloksena jättikeksejä. Vaan eipä se makua pahentanut..
 
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja sekoita loput aineet siihen. Nostele lusikalla pieniä taikinanokareita pellille. Muista jättää reilusti väliä, että keksit pysyvät erillään toisistaan myös uunissa. Paista 175 asteessa 5-7 min tai kunnes keksien reunat saavat vähän tummempaa väriä.

Ei kommentteja: