3.8.2011

Kaali-lohilaatikko

Tänään meillä tehtiin pitkästä aikaa uuniruokaa. Edellisellä yrityksellä tästä muuten mukavasta laatikosta tuli aika suolainen setti, joten tällä kertaa muokattiin alkuperäistä reseptiä hiukan miedompaan suuntaan.
 
600 g kaalia
200 g sipulia
0,5 kasvisliemikuutio
reilu 150 g kylmäsavukirjolohta
350 g valmiiksi keitettyä täysjyväriisiä
2-3 rkl tuoretta tilliä
150 g ranskankermaa (18%)
3 dl kevytmaitoa
1 muna
vajaa 0,5 dl hunajaa
mustapippuria

Suikaloi kaalit ja sipulit ja kypsennä ne pienessä vesitilkassa, johon on sekoitettu liemikuution puolikas. Valuta (ellet siis halua yhtä paljoa nestettä vuokan pohjalle, kuin mitä oheisessa kuvassa näkyy..). Kasaa uunivuokaan kerroksittain ensin puolet kaali-sipuliseoksesta, sitten viipaloitu kirjolohi, tillisilppu, riisit ja päälimmäiseksi loppu kaali-sipuliseos. 

Sekoita keskenään ranskankerma, maito, muna, hunaja ja mustapippuri ja kaada seos vuokaan.

Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa reilu tunti. 

Suhdeluvut laatikossa osuivat tällä kertaa aika mukavasti kohdilleen. Suolan puolesta kalaa uskaltaa kyllä laittaa hitusen enemmänkin, mikäli mieli tekee.

Ei kommentteja: