10.12.2011

Soijarouhekastike

Meidän perheen suosikki(valmis)pastakastikkeen reseptiä oli ilmeisesti peukaloitu, kun se viimeisimmällä kokeilukerralla tuotti karvaan pettymyksen. Siispä tällä kertaa tehtiin kastike ihan itse.

 
1 pussi sipulikuutioita (200 g)
3 kynttä valkosipulia
tilkka öljyä
1,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl vettä
0,5 liemikuutio
1 purkki tomaattimurskaa
100 g yrtti-valkosipulituorejuustoa
suolaa
tuoretta basilikaa

Kuullota sipulikuutioita ja murskattua valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää soijarouhe ja paista hetken verran. Lisää vähitellen kuuma vesi, johon on liuotettu liemikuution puolikas. Kun soijarouhe on imenyt nesteen paista vielä hetken verran ja lisää sitten tomaattimurska. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia ja lisää sitten tuorejuusto. Kun tuorejuusto on sulanut, lisää silputtu basilika ja mausta kastike suolalla. Lisää keitetty ja valutettu pasta ja nauti!

Lopputulos oli oikein hyvän ja miedon makuinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja aviomies löysikin heti kerta laakista uuden suosikkipasta-annoksen! Ja tässä "ravintolassa" oli vieläpä oikein nätti tarjoilijakin... ;)