2.9.2012

Kikherne-ricottapasta

Loma vetelee viimeisiään, mutta vielä oli aikaa pyöräyttää päivän pikaruuaksi kotikutoista kikherne-ricottapastaa. Kahden hengen tarpeisiin keitettiin pastaa pienempi annos kuin alkuperäisessä reseptissä, mutta silti sapuskasta tuli vähän kuivahkoa. Onneksi se ei makua haitannut: kiva sitruunainen vivahde!
 
250 g linguini-pastaa
1 tlk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
3 kynttä valkosipulia
kourallinen tuoretta persiljaa
0,5 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
mustapippuria
2 dl ricottaa murusteltuna
parmesan-raastetta

Laita pasta kiehumaan. Paista sillä välin murskattuja valkosipulin kynsiä oliiviöljyssä hetkisen verran. Lisää sitten pannulle kikherneet, persilja, sitruunamehu, sitruunan kuori ja ricotta. Paista muutama minuutti. Lisää lopuksi pannulle kypsä, valutettu pasta sekä loraus oliiviöljyä. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Ripottele annosten päälle parmesania. 

Ei kommentteja: