3.2.2013

Fetatäytteinen munakoiso

Pitkästä aikaa keittiön puolella uuden reseptin kanssa. Ja tämän reseptin kanssa voisi keittiössä vierailla useamminkin! Täytteessä olevan fetan takia nämä ihanuudet eivät tosin kelvanneet miehelle, mutta hei - more for me ;). Kaikille huolestuneille tiedoksi: ei hätää, mieskin sai tänään omaa herkkuaan.

1 munakoiso
100 g sipulia
loraus oliiviöljyä
5 kalamataoliivia
1 rkl pinjansiemeniä
1,5 oksaa rosmariinia
0,25 punaista chiliä
150 g luomufetaa
minttua
mustapippuria
yrttisuolaa (tarvittaessa)
parmesanraastetta
tarjoiluun tsatzikia

Lämmitä uuni 200 asteeseeen. Halkaise munakoiso ja kaavi lusikalla sisus talteen. Ripota hieman suolaa munakoisopuoliskoihin ja laita ne uuniin täytteen valmistuksen ajaksi.

Hienonna munakoison sisus ja sipuli. Paista niitä oliiviöljyssä, kunnes munakoiso on kypsää. Lisää sitten pannulle pilkotut oliivit, pinjansiemenet, rosmariini ja chili. Paista hetki, jotta maut sekoittuvat kunnolla. Ota pannu liedeltä ja lisää täytteeseen murustettu feta, silputut mintunlehdet sekä maun mukaan suolaa ja pippuria.

Lusikoi täyte hiukan paahtuneisiin munakoisonpuolikkaisiin ja ripottele päälle parmesanraastetta. Paista munakoisoja n. 40 min, kunnes munakoisonkuoret ovat täysin kypsiä ja pehmeitä.

Tarjoile tsatzikin kanssa. NAM!

Ei kommentteja: