3.2.2013

Vaiva(ama)ton leipä

Leipää ei ole tullut itse leivottua varmaan yli kymmeneen vuoteen. Tämäkin resepti oli tosin helppoudessaan sitä luokkaa, ettei tätä rupeamaa oikein kehtaa leipomiseksi kutsua. Pääasia kuitenkin, että lopputuloksena syntyi uunituore leipä!

7 dl jauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet lasikulhossa ja lisää sitten vesi. Sekoita kauhalla ja peitä kulho sitten tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinan kohota 12-18 tuntia (meillä kohotettiin jääkaapissa ja nostettiin kulho sitten tuntia ennen jatkotyöstämistä pöydälle lämpenemään).

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoja myös taikinan päälle ja pyörittele taikina palloksi. Peitä löyhästi kelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Nosta taikina kuumaan pataan ja paista kannen alla puoli tuntia. Poista sitten kansi ja jatka paistamista vielä vartin verran.

Ei hassumpaa! Ensi kerralla kokeillaan ehkä hiukan vähemmällä suolalla ja korvataan osa valkoisista jauhoista hiukan ravinteikkaammalla tavaralla.

Ei kommentteja: