30.8.2013

Fenkoli-appelsiinisalaatti

Ihmeiden aika ei ole ohi: meillä tehtiin tänään oikein alkuruokaa!

puolikas fenkoli
0,5 appelsiinin mehu
hiukan raastettua appelsiinin kuorta
silputtua ruohosipulia tai kevätsipulinvarsia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
hiukan sokeria
suolaa ja valkopippuria

pari siivua kylmäsavulohta
mustapippuria

Siivuta fenkolin puolikas hyvin ohuiksi siivuiksi. Sekoita oliiviöljy, balsamico ja sokeri ja kaada kastike fenkolin päälle. Lisää vielä appelsiinimehu ja -kuori sekä maun mukaan suolaa ja valkopippuria. Tarkista, että maku on sopivan hapokas ja lisää lopuksi ruohosipulisilppu. Laita salaatti jääkaappiin tekeytymään n. tunniksi.

Asettele salaatti lautasille ja lisää päälle lohisiivu sekä hiukan pippuria.

Kivan raikasta!

Ei kommentteja: