30.8.2013

Kanttarellipasta

Pääruokana oli kanttarellipastaa (kerrankin kanttarelleja ilman kermaa!):

litra kanttarelleja
pari kevätsipulia
pari kynttä valkosipulia
vajaa 250 g linguinea
suolaa
reilu 50 g voita
tuoretta timjamia
mustapippuria
parmesania

Puhdista sienet ja leikkaa ne sopiviksi paloiksi. Silppua kevätsipulit varsineen ja hienonna valkosipuli.

Paista sieniä kuivalla pannulla, keskilämmöllä, kunnes kaikki sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sitten voi ja sipulit ja anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta reilusti suolatussa vedessä. Ota keitinvettä talteen n. 1,5 desiä.

Mausta kastike timjamilla ja mustapippurilla ja sekoita se valutettuun pastaan. Lisää joukkoon pastan keitinvettä maun mukaan. Tarkasta suolaisuus ja tarjoile heti parmesanraasteen kera.

Aika tuhti ruoka kiitos reilun voin käytön, mutta olipa kanttarellit taas pitkästä aikaa hyviä!

Ei kommentteja: