15.12.2013

Linssibolognese

Päivän sapuskat upposivat tänään parempiin suihin ennen kameran esiin kaivamista. Ihan kelpo arkiruoka tämäkin.

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3-5 dl kasvislientä
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria, oreganoa, basilikaa, (suolaa)
parmesania

Silppua sipuli, porkkana ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pienessä määrässä öljyä. Kun kasvikset alkavat pehmentyä, kaada joukkoon tomaatit ja kasviliemi. Anna kiehahtaa ja lisää sitten linssit. Keitä hiljalleen, kunnes linssit kypsyvät (n. puoli tuntia), lisäillen kasvislientä tarpeen mukaan. Mausta kastike ja tarjoa se spaghetin ja parmesanlastujen kanssa.

Ei kommentteja: