22.9.2008

Banaani-pähkinäleipä

A.k.a. Banana nut bread. Eikös leipä ole terveellistä?!

Töistä löytyi taas niin sopivan ylikypsiä banaaneja jo matkalla kohti roskista, että oli pakko pelastaa ne banaanikakkua varten. Reseptiä vähän muokkasin, tässä itse käyttämäni versio puolitetulla annoksella eurooppalaisin mitoin:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/3 tl suolaa
3/4 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
1/3 tl muskottia (tässä vähän sovelsin, kun ei löytynyt..)
110 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 hyvin kypsynyttä banaania
1/2 tl vaniljasokeria
80 g saksanpähkinöitä

    Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta. Vatkaa sokeri ja pehmitetty rasva kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita sokeri-rasva seokseen muussatut banaanit ja kuiva-aine sekoitus vähitellen. Älä sekoita liikaa. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Paista 175C asteessa 60 - 75 min, kunnes leipä tummuu ja repeilee pinnasta ja hammastikku nousee leivästä puhtaana. Anna jäähtyä 15 min ennen kumoamista vuoasta. Jäähdytä hyvin ritilän päällä.

    Muoks tiistai-iltana:

    Tämä leipomus on kuulemma parhaimmillaan päivän-parin päästä. Tällä kertaa se sai nukkua rauhassa yön yli, mutta ei ihan vuorokautta sentään ehtinyt vanheta ennenkuin oli jo pakko maistaa... Nam!!

    Ei kommentteja: