14.9.2008

Sunnuntailasagne

Kun arkena yleensä ryntää sudennälkäisenä töistä kotiin syömään mitä nyt eteen sattuu osumaan, on kiva viikonloppuna tehdä ruokaa vähän pitemmän kaavan mukaan. Tällä kertaa syntyi maukas kasvislasagne ihan ilman puolivalmisteita!

200 g lasagnelevyjä

Sienikastike:
300 g sieniä
0,5 dl oliiviöljyä
5 dl Crème Bonjour Cuisine Tatti-Herkkusientä
5 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria

Tomaattikastike:
1 paprika
1 rkl oliiviöljyä
200 g pakastettua parsakaalia
0,5 purjosipuli
400 g tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
3 rkl ketsuppia
2,5 rkl kasvisliemitiivistettä
2 tl timjamia

Vuokaan:
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta

Paista viipaloidut sienet (kanttarelit, tatit tai herkkusienet) kattilassa. Lisää Crème Bonjour Cuisine. Sekoita maito ja vehnäjauhot huolellisesti kulhossa ja lisää joukkoon. Kuumenna kastike kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Siirrä sienikastike sivuun.

Paloittele paprika. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä parsakaali ja paprika. Suikaloi puhdistettu purjo. Lisää purjo, tomaattimurska, vesi, ketsuppi, liemitiiviste ja timjami kasariin. Kiehauta tomaattikastike.

Mittaa öljy uunivuokaan ja purista joukkoon valkosipuli. Voitele vuoka valkosipuliseoksella. Laita vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, sienikastiketta ja tomaattikastiketta. Aloita ja lopeta sienikastikkeella. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Ei kommentteja: