17.5.2011

Linssilasagne

Seuraavana testiin (teemalla "ruokavarastojen tyhjennys") pääsi linssilasagne. Hiukan taas sovelsin reseptiä ja päädyin tällaiseen versioon:

7-8 (täysjyvä)lasagnelevyä

Linssikastike:
200 g pikkulinssejä
2 kasvisliemikuutiota
tilkka öljyä
3 valkosipulin kynttä
100g silputtua sipulia
reilu 0,5 tlk herkkusieniä pilkottuna
0,5 purjo (n. 200 g) silputtuna
1 prk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria

Keitä linssit liemikuutioilla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, sienet ja purjo. Paista viitisen minuuttia, kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Lisää linssit ja tomaattimurska. Anna kiehua matalalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Juustokastike:
30 g voita
60 g vehnäjauhoja
8,5 dl maitoa
75 g yrtti-Koskenlaskijaa (jämät..)
suolaa, mustapippuria

Sulata voi pannulla, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike saostuu. Lisää sulatejuusto kastikkeeseen ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Voitele uunivuoka ja kasaa lasagne (esim. kolme kerrosta) aloittaen linssikastikkeella ja päättäen juustokastikkeeseen. Lasagnen päälle olisi tietysti voinut myös ripotella juustoraastetta, vähintäänkin esteettisistä syistä. Kuva puhukoon puolestaan...

Paista lasagnea 180 asteessa 30-40 minuuttia ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Mukavan miedon makuinen lasagne ei tuntunut niin tuhdilta sapuskalta, kuin mitä lasagne usein tuppaa olemaan. Oikein mainio lounaseväs! 

Ei kommentteja: