17.5.2011

Soijarouhepiiras

Tuli pitkästä aikaa vietettyä ilta keittiön puolella kokeilemassa uusia reseptejä. Ensimmäisenä testauksessa tomaattinen soijarouhepiirakka. Täytteeseen tulleet mausteet arvoin uusiksi sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään.

Pohja:
1 prk maitorahkaa
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja (tällä kertaa meni vaaleita täysjyväjauhoja)

Sekoita ensin rahka ja rasva, lisää sitten jauhot ja sekoita kunnon taikinaksi.
Levitä taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 180 asteessa vartin verran (olisi itse asiassa voinut paistaa vähän kauemminkin).

Täyte:
hiukan öljyä paistamiseen
1,5 dl tummaa soijarouhetta
1,5-2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punainen paprika
1 prk tomaattimurskaa
suolaa, pippuria, chiliä ja parikamaustetta
muutama tippa Chipotle Tabascoa

Liuota liemikuutio keitettyyn veteen. Kuumenna tilkka öljyä sekä mausteet pannulla. Lisää soijarouhe pannulle ja paista hetken verran. Lisää sitten vettä vähitellen, kunnes soijarouhe on turvonnut kunnolla. Lisää sitten pannulle pilkottu paprika ja tomaattimurska ja anna muhia muutama minuutti.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta 180 asteessa reilu puoli tuntia.

Yllätyin siitä kuinka helppo piirasta oli leikata, kun se oli saanut jäähtyä jonkin aikaa. Täyte pysyi kasassa ihan ilman perinteisiä munamaito/juusto-viritelmiäkin.

Vaikka näin ensi yrittämällä ei tullutkaan ihan vieraille tarjottavan tasoista luomusta, oli lopputulos silti ihan maukas.

Ei kommentteja: