24.6.2011

Juustokakku

Huomenna on tiedossa juhannusvierailu Tampereelle, joten taas oli hyvä syy leipoa. Tällä kertaa testiin pääsi juustokakku.

Pohja:
4 dl Digestivemuruja
1 rkl sokeria
100 g voisulaa

Täyte:
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
1 rkl tuoretta sitruunamehua

Päälle:
4 dl kermaviiliä
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Murenna keksit ja sekoita pohjan ainekset. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan reunat leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi vaikkapa sähkövatkaimella ja kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita päällisen aineet ja levitä seos kakun päälle. Paista kakkua vielä n. 15 minuuttia.

Tarjoile kakku hyvin jäähtyneenä (pidä ennen tarjoilua muutama tunti jääkaapissa), marjakastikkeen kera.

Helppoakin helpompi marjakastike syntyy sekoittamalla tehosekoittimessa puoli kiloa marjoja (mansikkaa, vadelmaa..) ja pari ruokalusikallista sokeria.

Ei kommentteja: