10.9.2011

Suklaajäätelö

Vanhempien vierailu antoi jälleen kerran oivan tekosyyn testata uutta vähemmän terveellistä reseptiä.  Tämä suklaajäätelö valmistui kätevästi ihan ilman jäätelökonetta ja oli silti koostumukseltaan oikein mainio kunhan malttoi antaa sen pehmetä hetken verran.

1,2 dl kondensoitua maitoa
115 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kuumaa vettä
3 dl vispikermaa
hyppysellinen suolaa

Sekoita pikakahvijauhe lusikalliseen kuumaa vettä. Hienonna suklaa pieniksi muruiksi. Sekoita suklaarouhe, suola ja kahvitilkka maitotiivisteeseen. Lämmitä seosta mikrossa muutaman sekunnin jaksoissa sen verran että saat suklaan sulamaan maitoon. 

Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi. Sekoita kolmasosa kermavaahdosta jäähtyneeseen suklaa-maitoseokseen ja vatkaa kunnes koostumus on tasainen. Lisää loppu kermavaahto ja kääntele se varovasti seoksen joukkoon. Kaada seos kannelliseen pakastusastiaan ja anna pakastua vähintään 6 tuntia. Mikäli jäätelöä ei syödä samana päivänä, kannattaa sen pinta peittää tiiviisti esim. leivinpaperilla sen jälkeen kun jäätelö on jähmettynyt.

Alkuperäinen resepti kertoi jäätelön säilyvän pakkasessa parikin viikkoa, mutta ainakaan meillä ei moista kyllä pääse käymään... Hyvää oli!

Ei kommentteja: