6.12.2012

Piparipuffetit

Päivän raakakokkailuosio tuli kuitattua herkullisilla piparipuffeteilla.

Keksipohja:
5 dl pekaanipähkinöitä
1 dl tocotrienols-jauhetta
3 rkl hunajaa
1 rkl vaniljajauhetta
1 rkl kanelia

Aja keksipohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi kunnon blenderissä. Sekoita kuitenkin vain niin kauan, että pähkinöistä alkaa juuri irrota öljy. Taputtele ohut kerros keksitaikinaa leivinpaperilla vuoratun vuoan (n. 20x20cm) pohjalle.

Piparitäyte:
1,5 avocadoa
0,5 dl tocotrienols-jauhetta
1 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl vettä
3 rkl neitsytkookosöljyä
4 rkl hunajaa
2 tl kanelia
1 rkl carob-jauhetta
1 rkl vaniljaa
10 kardemumman siementä
0,5 tl neilikkaa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen. Leikkaa herkkulevy palasiksi, kun se on ehtinyt jähmettyä hieman, mutta ei vielä jäätyä kunnolla. Säilytä piparipuffetit pakkasessa ja herkuttele aina sopivan hetken tullen!

Meidän blenderi ei jostain syystä ollut tarpeeksi yhteistyöhaluinen tällä kertaa, joten täytteeseen jäi hiukan sattumia. Onneksi se ei liiemmin haitannut makua!

Ei kommentteja: