27.3.2011

Gruusialainen kaalipata

Kun uuni nyt kuitenkin oli jo kuumana, jatkoin keittiöpuuhastelua vielä Gruusialaisen kaalipadan merkeissä.
 
n. 900 g keräkaalia
2 sipulia
0,5 valkosipulia
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g suolakurkkuviipaleita
2 prk (140 g) tomaattipyreetä
1 prk (120 g) smetanaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria
vajaa 100 g emmental-raastetta

Suikaloi kaali ja sipulit isoon kattilaan (wok-pannu toimii aika hyvin). Lisää joukkoon silputtu  valkosipuli ja kasvisliemi. Hauduta n. 20 minuuttia, kunnes kaali ja sipuli alkavat pehmetä. Lisää joukkoon kuutioitu suolakurkku, tomaattipyree, smetana ja mausteet. Sekoita hyvin ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista pataa 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Tuoksu on pökerryttävän ihana ja maku mausteisen lämmittävä. Nyt riittää taas vähäksi aikaa lounaseväitä töihin.

Ei kommentteja: