24.3.2011

Minestrone

Sen kunniaksi, että selvisin tuulesta ja tuiverruksesta huolimatta yhtenä palasena töistä kotiin, keitin illalla ison kattilallisen lämmittävää Minestronea. Oma, hiukan mukailtu reseptini sai ilmeisesti A:n hyväksynnän, koska herra suuntasi myöhään kotiuduttuaan suoraan soppakattilalle.

Kattilaan pantiin:

öljyä paistamiseen
2 sipulia silputtuna
0,5 valkosipulia silputtuna
3 porkkanaa paloiteltuna
3 sellerin vartta paloiteltuna
1,5 litraa vettä
3 kasvisliemikuutiota
500 g tomaattimurskaa
50 g tomaattipyreetä
0,5 dl persiljasilppua
vajaa 0,5 dl basilikasilppua
1 laakerinlehti
3 dl täysjyvä-fusillipastaa
1 tlk kik-papuja
1 tlk valkoisia papuja

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää loput aineet pastaa ja papuja lukuunottamatta. Keitä 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää pasta ja valutetut pavut. Keitä vielä n. 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja: