20.8.2012

Cajun-kanapasta

Lomailu on siitä(kin) mukavaa, että aamupäivällä ehtii rauhassa etsiskelemään uuden reseptin kokeiltavaksi, sitten iltapäivästä voi vääntäytyä kauppaan etsimään tarveaineet ja ruuan saa vielä valmistettuakin ennenkuin nälkä pääsee sumentamaan kaiken aivotoiminnan. Tämän päiväinen  ruokakokeilu oli kyllä nopsa valmistaa ja se syntyisi ihan näppärästi myös työpäivän jälkeen. Varsinkin nyt kun tätä cajun-ihanuutta on jo valmiina seuraavia kertoja varten:

Ensin siis valmistetaan Cajun-mausteseos:

2 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2,5 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
1,25 tl kuivattua oreganoa
1,25 tl kuivattua timjamia
0,5 tl rouhittua kuivattua chiliä

Sekoita mausteet keskenään. Kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, kun seos säilyy siinä missä erillisetkin mausteet. Ja jos pidät tulisesta ruuasta, niin chilin määrää voi lisätä henk.koht. sietokyvyn mukaan.

Sitten se varsinainen ruoka:

150 g pastaa (esim. linguini)
450 g kanasuikaleita
2 tl cajun-mausteseosta
voita paistamiseen
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
muutama tuore herkkusieni
1 kevätsipuli (tai ruohosipulia)
2 dl kermaa
0,25 tl basilikajauhetta
0,25 tl suolaa
vähän valkosipulijauhetta ja rouhittua mustapippuria
hiukan raastettua sitruunankuorta

tarjoilua varten parmesania

Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta se. Viipaloi paprikat ja herkkusienet ja silppua sipuli. Laita kanasuikaleet cajun-mausteseoksen kanssa muovipussiin ja ravistele pussia niin, että kana maustuu kauttaaltaan. Paista suikaleita voissa lähes kypsiksi. Lisää sitten pannulle paprikat, herkkusienet ja sipuli. Paista sekoitellen muutama minuutti ja alenna sitten lämpöä. Lisää kerma ja loput mausteet. Kuumenna hyvin ja lisää lopuksi pasta. Sekoita ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa parmesanin kanssa.

Ei kommentteja: