24.8.2012

Paahdetut paprikat ja sipulimunakas

Tänään ruokailtiin hiukan vähemmillä mausteilla kuin aiemmin tällä viikolla. Iltasapuska koostui paahdetuista paprikoista (kaupan tuoreen höttöleivän kera) ja sipulimunakkaasta.


Ensin laitettiin paprikat rauhassa uuniin muhimaan:

3 paprikaa
3 tomaattia
4 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Lado paprikan puolikkaat matalaan öljyttyyn uunivuokaan. Pilko tomaatit neljään (tai kahdeksaan) osaan ja laita ne paprikoiden sisälle yhdessä siivutetun valkosipulin kanssa. Lorauta päälle ruokalusikallisen verran öljyä per paprika ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista aivan uunin yläosassa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Ennen tarjoilua revi paprikoiden päälle vielä tuoretta basilikaa. Paprikoiden sisälle (ja vuokaan) kertynyttä lientä kelpaa kalastella leivänpalasilla...

Sitten tehtiin munakas:

0,5 sipuleita sukaloituina
öljyä paistamiseen
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
ruukku persiljaa silputtuna
4 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa (tai kermaa)

Paista sipulit pehmeiksi tilkassa öljyä. Lisää pannulle murennettu liemikuutio, mausteet sekä persilja.  Paista vielä hetki ja jätä sitten jäähtymään. Erota yhdestä munasta valkuainen ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä sitten valkuaisvaahto, munat, jauhoseos ja maito. Sekoita hyvin ja lisää sipulipaistos seokseen.

Paista munakasta pannulla öljyssä kannen alla, keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä munakas lautasen avulla ja paista hyvän väriseksi vielä toiseltakin puolelta. Ihanan kuohkeaa!

Ei kommentteja: