26.8.2012

"Jauheliha"-nachosalaatti

Kaapissa lojuneita Ruokapirkka-lehtiä selaillessa tuli vastaan mukava salaattiresepti (sivu 7), joka syntyi nopeasti päivän humputteluretken päätteeksi.

1,5 dl tummaa soijarouhetta
vettä
reilu 0,5 pussia Pirkka Fajita-mausteseosta
jääsalaattia
2 tomaattia kuutioituna
0,5 kurkkua pilkottuna
0,5 keltainen paprika pilkottuna
0,5 punasipulia viipaloituna
emmental-raastetta
200 g nachoja / tortilla chipsejä

Kastike:
200 g turkkilaista jugurttia
100 g vahvaa taco-kastiketta

Sekoita kastikeaineet kulhossa ja laita kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Paista soijarouhetta pannulla lisäillen vettä sitä mukaan, kun se imeytyy. Kun soijarouhe on turvonnut sopivasti, lisää fajita-mausteseos sekä hiukan vettä ja jatka paistamista vielä n. 5 minuuttia.

Revi lautasten pohjalle jääsalaattia ja ripottele sitten päälle tomaatti-, kurkku- ja paprikapalat sekä sipuliviipaleet. Murskaa kasvisten päälle hiukan nachoja ja lisää sitten lämmin soijarouhe ja  juustoraaste. Tarjoile salaatti kastikkeen ja loppujen nachojen kanssa.

Kastike ehdottomasti kruunasi salaatin ja toimi mukavasti myös dippikastikkeena lopuille maissilastuille!

Ei kommentteja: