2.10.2011

Feta-pinaattipiiras

Tulipa taas pitkästä aikaa testattua uusi resepti - pohjaton piiras.

1 sipuli
150 g pakastepinaattia
tilkka öljyä
2 kananmunaa
2 valkuaista
1,2 dl grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
hitunen cayennepippuria
3,2 dl maitoa
1,2 dl fetaa kuutioituna

Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi pienessä määrässä öljyä. Lisää pinaatti ja paistele kunnes pinaatti on sulanut. 

Vispaa rikki munien ja valkuaisten rakenne ja lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola ja cayanne (cayannen voi ohjeen mukaan korvata paprikajauheella jos siltä tuntuu). Lisää vielä maito ja pinaattisipuliseos ja kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kuutioitu feta (käytin tällä kertaa jääkaapin uumenista löytyneitä maustettuja salaattijuustokuutioita oikean fetan sijaan). 

Paista piirasta 200 asteessa noin 25 min, tai kunnes se on täysin hyytynyt ja saanut hiukan väriä. Anna asettua hetken verran ennen tarjoilua.

Ihan kiva uusi tuttavuushan tästä kehkeytyi. Hiukan erilainen. Etten sanoisi pannukakkumainen.

Ei kommentteja: