8.10.2011

Mac 'n' cheese

Viikonlopun pääruuaksi valmistui hiukan terveellisempi versio klassikosta nimeltä mac 'n' cheese. Lopputulos oli ihan mukava vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle.

350g  täysjyvämakaronia
reilu 300g parsakaalin kukintoa paloina

Juustokastike:
7dl + 2dl maitoa
vajaa 1 dl jauhoja
3 tl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
1 tl valkosipulirouhetta
reilu 150g cheddar-raastetta (mielellään extra sharp)

Muruseos:
3 rkl korppujauhoja
0,75 tl paprikajauhetta
0,25 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Keitä makaroneja suolatussa vedessä 4 minuuttia alle pakkauksen mukaisen keittoajan. Lisää parsakaalipalat ja keitä vielä pari minuuttia. Valuta.

Valmista juustokastike: Kuumenna 7 dl maitoa kattilassa höyryävän kuumaksi sekoitellen usein, ettei maito pala pohjaan. Sekoita kulhossa 2 dl kylmää maitoa, jauhot, sinappi ja mausteet. Vatkaa kunnes seos on hyvin tasainen. Lisää seos kuumaan maitoon ja keitä hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike hieman paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Sekoita kastike ja pasta ja kaada seos uunivuokaan. Sekoita keskenään muruseoksen kuivat aineet ja lisää sitten öljy. Sekoita ja ripottele murut sitten pastan päälle. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes se saa mukavasti väriä.

Ei kommentteja: