31.10.2011

Punainen linssikeitto

Lounaseväistä huomaa, että syksy on taas tullut: keitot on kovassa huudossa!

Vaihteeksi kokeilin tehdä mausteisen linssikeiton punaisista linsseistä ja kyllähän ne mausteet lämmittävät tässäkin värissä. Ensimmäisellä maistamisella jäin hiukan kaipaamaan tuttua liemikuutioiden tuomaa täyteläistä makua, mutta kerta kerralta soppa alkoi maistua aina vaan paremmalta.




1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
1/2 tl cayennepippuria
1-2 tl suolaa
öljyä paistamiseen
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
1 prk chilitomaattimurskaa (390 g)
vajaa litra vettä
3 dl punaisia linssejä (kuivana)
2 dl luomukermaa




Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne mausteiden kanssa öljyssä. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja keitä muutama minuutti. Lisää linssit ja anna keiton kiehua puolisen tuntia. Lisää lopuksi kerma ja keitä vielä 5-10 min.

Tällä kertaa soppakulhon alla komeilee muuten ihkauusi sähkökäyttöinen työpöytä. Nyt voi pitkin päivää vaihtaa välillä satulatuoliin tai vaikka seisomaan. Kyllä kelpaa!

Ei kommentteja: