3.10.2011

Halloumi-tomaattikastike

Nyt kun pääsin taas ruuanlaiton makuun päätin testata toisenkin reseptin, joka oli jo jonkin aikaa odotellut vuoroaan. Hiukan tuli sovellettua alkuperäistä ohjetta - osin tietoisesti ja osin, hmm... vähemmän tarkoituksella.

1 pussi sipulikuutioita - tuoreitakin voi toki käyttää
1 pussi keittojuureksia - alkuperäisessä reseptissä 2 porkkanaa
1 keltainen paprika
1 prk yrttitomaattimurskaa
1/2 tuubia tomattipyrettä (70 g)
200g halloumijuustoa
1 ruukku korianteria
1 tl sokeria
mustapippuria, suolaa maun mukaan

Reseptissä oli salakavalasti mainittu iso liuta mausteita ihan vain suluissa ja ohimennen, erillään muista tarveaineista. Arvaahan sen sitten tajusinko laittaa niitä mukaan... Ensi kerralla reseptiin muistetaan siis sisällyttää:

1 tuore chili
1 tl minttua
1 tl jeeraa

Tai vähintäänkin jotain muuta tujua maustetta sopivaksi katsottava määrä. Vaan tällä kertaa oltiin ilman.

Paistele sipulia ja pakastevihanneksia (tai porkkanasuikaleita) öljytilkassa kunnes ne pehmenevät sopiviksi. Lisää pilkottu paprika ja mausteet. Siis MAUSTEET. Lisää tomaattimurska ja -pyree, sokeri ja pippuri. Anna kastikkeen muhia vähintäänkin reilu puoli tuntia. Lisää sitten halloumikuutiot ja puolet silputusta korianterista ja hauduta vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja ripottele lopuksi päälle loput korianterit.

Soosissa on kieltämättä reilusti potentiaalia, mutta tällä kertaa jäi se potku puuttumaan. Tällainen vaisumpi versio meni kyllä ihan mukavasti voileivän kaverina muhennoksen tapaan.

1 kommentti:

Katarina kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!