5.10.2011

Omenamurukakku

Löysin tänään uuden hienon ruokablogin ja sen resepteistä ensimmäisenä pääsi testiin tämä aivan ihana omenainen leivonnainen.

2,75 dl vehnäjauhoja
0,8 dl sokeria
0,5 tl suolaa
120g + 1 rkl voita
0,3 dl fariinisokeria
0,6 dl kaurahiutaleita
1 dl omenahilloa
1-2 omenaa
hiukan sitruunamehua
reilusti kanelia

Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää 120g voita ja nypi seos tasaiseksi muruksi. Ota 1,5 dl tästä seoksesta erilleen ja painele loput tiiviisti voidellun uunivuokan (n. 20 x 25 cm) pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa 10-15 minuuttia.

Lisää erilleen otettuun muruseokseen fariinisokeri, kaurahiutaleet ja 1 rkl voita. Nypi seosta, kunnes siitä muodostuu pieniä paakkuja.

Viipaloi omena(t) ja pirskottele viipaleille hiukan sitruunamehua.

Kun pohja on esipaistunut, levitä sen päälle omenahillo ja -viipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle reilusti kanelia ja päälimmäiseksi kauramuruseos. Ohjeen mukainen paistoaika oli 25 minuuttia, mutta itseltäni loppui usko puolen tunnin kohdalla. Käänsin siinä vaiheessa uunin 200 asteeseen ja kakku ehti muhia vielä vajaan 10 minuuttia ennenkuin tulkitsin sen värityksen perusteella valmiiksi.

Hävyttömän hyvää.

1 kommentti:

Katarina kirjoitti...

Moi! Kiva, että maistui :)