12.10.2011

Kikherne-purjokeitto

Testissä uusi keittoresepti. Kunhan selviää miten tämä soppa selviää pakastuksesta niin tästähän voi vaikka tulla uusi perus-eväs linssikeiton rinnalle. Hyvää oli, vaikka tulikin hiukan pelkistettyä alkuperäistä reseptiä.

350g kuivia kikherneitä
1 iso peruna
vajaa 1 kg purjosipulia
tilkka öljyä
nokare voita
3 valkosipulin kynttä
7,5 dl kasvislientä
suolaa, mustapippuria

Liota kikherneitä yön yli (meillä ehtivät liota parikin yötä ja vielä päivän siinä välissä..). Huuhtele kikherneet ja laita ne kattilaan yhdessä kuoritun ja paloitellun perunan kanssa. Kaada päälle sen verran vettä, että peittyvät ja hauduta kunnes kikherneet pehmenevät (tunnin verran taisin omiani keitellä). Valuta.

Halkaise purjot, huuhtele ne huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy kasarissa ja lisää sitten voinokare sekä purjoviipaleet, murskatut valkosipulin kynnet ja runsas ripaus suolaa. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät kunnolla. Lisää kasariin kikherneet ja peruna sekä kasvisliemi. Anna hautua vartin verran.

Soseuta keitto ja mausta se pippurilla (ja tarvittaessa suolalla).

Ei kommentteja: